22. maaliskuuta 2015

Sofian Matkassa: Anniina


Moikka!

Olen Annina, 21-vuotias työssäkäyvä opiskelija ja Tampereelle kotiutunut Etelä-Pirkanmaalta Urjalasta. Kolmas vuosi ja kandidaatintutkinto Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulusta on valtio-opin opintoja kevään myötä paketissa, joten kampanjatyön lisäksi alkukevääseen on tekemistä riittänyt!

Lukion jälkeen pääsin opiskelemaan Tampereelle ja myös tutustumaan Sofiaan Tykon toiminnassa. Sofian kampanjatiimiin mukaan lähteminen kuulosti heti mielenkiintoiselta mahdollisuudelta tukea parhaan pirkanmaalaisen ehdokkaan kampanjaa, tavata uusia ihmisiä, olla mukana mielenkiintoisissa tapahtumissa ja olla osa rentoa, mutta energistä tiimityötä. Tätä kaikkea onkin ollut tarjolla Sofian matkassa!

Lauantaina 14.3. järjestettiin pirkanmaalaisille naiskansanedustajille Nytkis Pirkanmaan (Naisjärjestöt Yhteistyössä) toimesta leikkimielinen kakkukilpailu, jossa yleisöllä oli mahdollisuus kakkujen maistelun ohessa päästä tutustumaan ehdokkaisiin ja kuulemaan heidän vaaliteemoistaan. Kakkukilpailun tuomareina toimivat muun muassa Tampere-talon ravintolapäällikkö Pasi Vataja sekä Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutuksi tullut Veli-Matti Ahvenharju. Päivä oli mielenkiintoinen myös siksi, koska Sofia oli vielä aamupäivästä hoitamassa kansanedustajantyötä, eduskunnan viimeisten äänestysten parissa ja ehti sieltä juuri ja juuri ajoissa kisaan!

Sofia korosti jälleen tiimityön merkitystä kampanjassa ja sitä, että vain tiimin toiminta mahdollisti näkyvyytemme tässäkin tapahtumassa. Kakkumme suunnittelu ja toteutus lähtikin liikkeelle Sofian kampanjatiimin teemaväristä eli turkoosista. Tämä asetti leipomiselle hieman haastetta, mutta keksin yhdistää turkoosin värin raikkaaseen minttuun ja täyteläiseen tummaan suklaaseen sekä kakun sisälle piilotettuun minttusuklaarouheeseen. Aito minttu kakussa maistuikin kotimaisten tuoreiden mintunlehtien ansiosta, joista valmistin täytteeseen minttusiirapin makua tuomaan. Koristeeksi kakku sai turkoosiksi värjättyjä valkosuklaapalloja, jotka kakussa kuvastavat meitä Sofian matkassa -tiimiläisiä. Kakku valmistui kokonaisuudessaan ilman reseptiä omalla luovuudella ja innovatiivisuudella – mutta tämä jätettiin tuomareille paljastamatta. :)

Sofian teemavärejä noudatteleva suussa sulava minttusuklaa-juustokakkumme maistuikin arvovaltaiselle tuomaristolle ja pääsimme Sofian kanssa noutamaan palkinnon kakkukisasta! Intohimoisena leivontaharrastajana ja innokkaana Sofian matkassa –tiimiläisenä palkinto sekä erityisesti yleisön ja tuomariston positiiviset kommentit lämmittivät mieltä! 

Sofia ja Anniinan valmistama minttusuklaajuustokakku 
Arvovaltainen tuomaristo

Kakkumme, jolla saimme hienosti kisasta hopeaa!

Miksi olen Sofian matkassa? Sofiaan on helppo samaistua monellakin tavalla, sillä olemme molemmat Tampereen yliopiston kasvatteja. Sofialle tärkeät arvot, erityisesti sivistys, osaaminen ja kannustavuus elämän eri osa-alueilla ovat kaikki myös itselleni keskeisiä arvoja. Sofian luonteessa arvostan hänen tunnollisuuttaan, asiallisuuttaan sekä määrätietoisuuttaan, joita kaikkia mielestäni kunnolliselta ja pätevältä kansanedustajalta vaaditaan. Sofia on myös eduskuntatyönsä kautta erinomainen esimerkki, innoittaja ja edustaja meille osaaville, innovatiivisille ja koulutetuille tulevaisuuden tekijöille, jotka ovat valmiita tekemään työtä hyvinvoinnin ja kilpailukykyisen Suomen eteen. 

- Anniina Rantala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti